Etusivu I Lajit I Experimental

Experimental-rakentaminen


 

Experimental-rakentajalle ei ole tärkeintä lentäminen vaan ilma-aluksen rakentaminen omin käsin. Kuten lennokeissakin, koneen voi rakentaa piirustuksista tai pitkälti valmiiksi kootusta rakennussarjasta. Viime mainitut ovat tuoneet harrastuksen pariin uutta väkeä.

Koneen valmistuttua käytössä on lentokone, josta taatusti tietää kaiken. Myös huolto sujuu omin käsin.
Rakentajat kokoontuvat perinteisesti Jämille kesäpäivilleen vertailemaan, mitä talven aikana on autotalleissa tapahtunut. Moni experimental-harrastaja alkaa kuitenkin aikansa lenneltyään jo tähyillä seuraavaa projektia.

Ei ole vaikea arvata, että lentokoneen rakentaminen on varsin haasteellista puuhaa ja siihen saattaa kulua aikaa paljonkin - etenkin jos muu elämäntilanne on kiireinen. Siksi ennen oman projektin aloittamista kannattaa tutustua muihin rakentajiin ja selvittää, mitä on odotettavissa
Näin se alkaa

Experimental-harrastaja tarvitsee lentämistä varten konetyypistä riippuvan lupakirjan. Varsinaiseen rakennusprosessiinkin tarvitaan TraFi:lta lupa sekä nimetty valvoja. Vuosittain myönnetään parisenkymmentä rakennuslupaa.

Tervetuloa keskustelemaan ja kyselemään experimental sekä harrastelentämisestä meidän vilkkaaseen keskustelufoorumiin. Foorumiin pääset täältä. Foorumiin kautta pääset myös meidän Galleriaan jossa on satoja kuvia Suomen Experimental ja harrasterakenteisista lentokoneista kautta aikojen.

 

Näin se alkaa

TAPAHTUMIA
 


MUT TALVIPÄIVÄT

3-4.03.2013

 

Lisää infoa täältä


 

powered by eMedia