Etusivu I Lajit I Purjelento

banner 

Ajankohtaista: Purjelennon koti-MM-kisoissa 20m luokassa Antti Lehto ja Nikke Luukkanen saavuttivat hopeaa. Katso myös Suomen joukkueen blogi facebookissa.

Purjelento - puhtainta ja aidointa lentämistä 

Purjelento tarjoaa sinulle upeita elämyksiä. Kone pysyy ilmassa omien taitojesi avulla. Löytämällä nostavan ilmavirtauksen, termiikin, voi lentoa jatkaa. 

Puhtaasti lentämällä ja aurinkoenergiaa hyödyntämällä voidaan saavuttaa useiden tuntien lentoaikoja keskinopeuden noustessa parhaimmillaan pitkälti yli 100km/h.

Kiinnostuitko? => Lue lisää

Kokeile purjelentoa

Osa koneista on kaksipaikkaisia ja kyytiin on mahdollista päästä tutustumislennolle. Kerhot eri puolilla maata järjestävät tutustumislentoja mahdollisuuksien mukaan.

=> Ota yhteyttä paikalliseen kerhoosi

 

8X

Purjelento on vaativa urheilulaji. Kolmiulotteiseen shakkiin verrattu ja yhdeksi vaativimmista urheilujeista mainittu purjelento kysyy kilpailijalta taktista kypsyyttä ja henkistä kanttia. 

Kisoja järjestetään paikallisista harjoituskilpailuista MM-tasolle saakka. Suomalaisten menestys kansainvälisissä purjelentokisoissa on ollut erittäin hyvä. Parhaita saavutuksia ovat Markku Kuittisen kaksi maailmanmestaruutta vuosilta 1987 ja 1995 sekä Harri Hirvolan ja Visa-Matti Leinikin EM-kulta 2011.

=> Lue lisää purjelentokilpailuista
=> Tutustu maajoukkueen toimintaan
=> Kilpailukalenteri
=> Suomen mestarit

 


 kuva Pekka Ylipaavalniemi

Sivu päivitetty viimeksi 23.6.2014/AK

powered by eMedia