Etusivu I Uutiset I Purjelennon MM-kilpailuista Suomeen hopeaa
18.07.2014

Purjelennon MM-kilpailuista Suomeen hopeaa

Suomalaiset Antti Lehto ja Nikke Luukkanen saavuttivat purjelennon MM-hopeaa 5.7 Lopen Räyskälässä päättyneissä kilpailuissa. Antti ja Nikke kilpailivat 20-metristen luokassa. Tämä on paras suomalaisten saavuttama purjelennon MM-sijoitus 19 vuoteen. Kaksinkertainen maailmanmestari Markku Kuittinen voitti kultaa viimeksi vuonna 1995.  Kilpailun voittivat selvin luvuin Ison-Britannian Steve ja Howard Jones. Jonesin veljekset ottivat kuusi päivävoittoa seitsemästä.
Antti Lehdon ja Nikke Luukkasen menestys perustui tasaisiin hyviin päivätehtäväsijoituksiin. Kaksikko hallitsi hyvin kotikentän vaihtelevat sääolosuhteet ja taktisesti järkevästi lentäen varmisti hopeamitalin ylivoimaisen brittikaksikon jälkeen.

Kilpailut kestivät 14 päivää, joista seitsemän oli lentopäiviä Eteläisen Suomen sään tehdessä muina kisapäivinä kisaamisen mahdottomaksi. Purjelentäjät ovat tottuneet odotteluun.
Lentotehtävillä kisoissa lennettiin keskimäärin 3-4 tuntia, yli viidenkin tunnin lentoja mahtui mukaan. Keskinopeus kisoissa oli 100km/h molemmin puolin. Lennetyt matkat olivat pääosin 300-350 kilometriä.

Purjelennossa kilpailtiin vakio-, kerho- ja kaksipaikkaisten 20-metristen koneiden luokissa. Muita hyviä suomalaissaavutuksia oli Juha Sorrin vakioluokassa lentämä 8. sija. Samassa luokassa lentänyt Antti Koskiniemi oli 27. Vakioluokan voitti Belgian Bert Schmelzer. Kerholuokan suomalaisista Markku Kuusiston sijoitus oli 17. ja Kristian Roineen 22.  Kerholuokan voittaja oli ranskalainen Eric Bernard.  

Purjelennon MM-kilpailuihin otti osaa 99 konetta, 117 pilottia yhteensä 25 maasta.  

Suomessa järjestettiin edellisen kerran purjelennon MM-kilpailut 1976, silloinkin Räyskälässä. Nyt kisatut kisat olivat 33. MM-kilpailut. Räyskälässä on järjestetty aiemmin purjelennon junioreiden MM-kilpailuja sekä EM-kilpailuja kotimaisten purjelentokilpailujen lisäksi.

Kisatulokset:
http://www.wgc2014.fi/results


Lähettäjä
Jari Lehti
18.07.2014
powered by eMedia