21.07.2023 Uutiset

Lassi Nurila radio-ohjattavien lennokkien maailmancupin voittoon

Lassi Nurila

Kälviäläinen Lassi Nurila voitti radio-ohjattavien lennokkien F3A-luokan maailmancupin. Tämä oli Kokkolanseudun RC-lennättäjiä edustavan Nurilan viides kokonaiscupin voitto.

 

Lassi Nurila oli mukana viidessä osakilpailussa. Belgiasta, Itävallan Schärdingistä sekä Liechtensteinistä tuli voitot. Tsekistä sekä Itävallan Feistritzistä tuli hopeasijat. Kokonaiscupissa tulokset riittivät voittoon; pisteitä oli yhteensä 84. Sveitsin Sandro Matti tuli toiselle sijalle 74 pisteellä ja Saksan Christian Niklaß kolmannelle sijalle 59 pisteellä.

 

—Kaiken kaikkiaan tosi onnistunut kausi tähän mennessä. Olin paremmin valmistautunut keväällä ja kalustoon ei tullut suuria muutoksia edelliseltä kaudelta, joka helpotti valmistautumista. Minun ensimmäinen voittoni Belgiasta oli huippu juttu. Tietysti voitto aina hankalasta Liechtensteinistä on myös erityinen, Nurila kertoo.

 

Radio-ohjattavien taitolennokkien Maailman Cupissa kilpailtiin kaudella 2023 kymmenessä kilpailussa. Suurin osa kilpailuista on Keski-Euroopassa ja osa kilpailuista on järjestetty jo yli 50 vuoden ajan.

 

Euroopan kilpailut ovat jokaisena viikonloppuna toukokuun lopulta heinäkuun alkuun. Cupissa oli mukana noin 150 pilottia. Osallistujamäärä on ollut hieman laskussa, ja Englannin ja Alankomaiden kilpailut jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

 

Suomesta Cuppia kiersi Nurilan lisäksi Seinäjoen RC-Airclubin Kimmo Kaukoranta. Hänen osallistuen kahteen kilpailuun. Itävallassa tuli sija 12 ja Tsekissä sija 10.

 

Radio-ohjattavien taitolennokkien F3A-luokan Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Australiassa elokuun lopulla. Suomea edustaa Lassi Nurila avustajanaan Risto Hölttä.